Topcon RL-200 2S –cele mai eficiente lasere rotative pentru nivelment de pe piaţă

Laserul rotativ Topcon RL-200 2S este unul dintre cele mai avansate aparate de acest gen oferite de TPI, având o precizie foarte mare. Acest aparat are o impresionantă rază de acţiune a sernzorului, la ~ 1100m diametru, asta însemnand ca poate lucra fara probleme într-un perimetru de 100 ha fără a fi nevoie de a-i schimba poziţia. În plus, acest model este capabil de a determina panta în ambele axe (x şi y) la peste ± 25 %, iar valoarea poate fi introdusă electronic, aparatul venind cu o interfaţă LCD generoasă. Aceşti parametrii de operare asigură faptul că instrumentul este destinat în primul rând pentru sarcini asociate cu lucrările de construcții avansate și construcţii rutiere, care determină panta și cota, inclusiv controlul utilajelor de construcții (motorgrader , dozer , excavator ,etc)
  • Ideal pentru controlul utilajelor, cu o raza mare de acţiune (diametru de 1100m), acurateţe ridicată (7 ") şi un reglaj cu o gama largă de posibilităţi de inclinare şi reglaj a pantei pe ambele axe (±25%), instrumentul este proiectat să funcţioneze perfect pe şantiere, productivitatea fiind sporită chiar şi cu 200%.
  • Focalizare în două direcţii simultan – fascilulul laser poate fi generat în 2 direcţii în intervalul ±10% (axa X) şi de la -5% până la +25% (axa Y), astefel ca determinarea planului transversal și longitudinal si este realizat digital, fără a fi nevoie de a converti suma pozițiilor individuale.
  • Calare automată rapidă – datorită compensatorului sensibil, în momenul în care instrumentul este miscat / lovit, se opreşte automat pentru a evita realizarea de măsurători eronate.
  • Display LCD – instrumentul este dotat cu un ecran LCD clar care vă ajută să citiţi şi să modificaţi parametrii de funcţionare foarte usor.
  • Controlul din cabina utilajului - operarea de la distanță cu telecomandă  - controlul de la distanță permite operatorului să modifice parametrii de funcţionare a instrumentului, fără a părăsi cabina.
  • Funcţionează în toate condiţile meteo – capul rotativ, cel mai important element al aparatului beneficiază de o extra-protecţie împotriva şocurilor mecanice la care poate fi supus, per ansamblu aparatul beneficiază de standardul IP66, permiţându-vă să îl utilizaţi în ploaie şi praf, condiţiile normale de şantier.
  • 5 ani garanţie şi service post-garanţie în service-ul TPI din Braşov.
Mai multe despre produs

Uşor, rapid şi precis – măsurători în teren

Laserul rotativ RL-200 2S  generează o rază orizontală care formează planul de referinţă. Planul generat poate fi înclinat într-una sau două direcții, în intervalul -5% până la +25%. Setările se fac digital de pe panoul de control  cu ecran LCD sau din telecomand[ până la o distanță de 300m. Turaţia capului rotativ poate fi schimbată (300/600/900 rot / min). Funcția mask vă permite să dezactivați raza laser , în intervalul specificat, fapt care va preveni o suprapunere de fascicule laser atunci când se lucrează pe un șantier cu mai multe nivele laser.

Rază lungă, echipament fiabil

Tehnologia  ’Topcon Long Range’ şi viteza mare de rotaţie a capului rotativ – asigură o distanţă de lucru de până la 1100m. Un sistem revoluţionar de citire asigură o pecizie mare de lucru (7’’). Laserul este echipat cu diode moderne Topcon cu concentrare mare a luminii. Acest ansamblu LED este capabil să emită o rază laser la o distanţă foarte mare, menţinând în acelaşi timp, precizia milimietrică a fasciculului laser (la distanţă foarte mare, fasciculul rămâne foarte subţire, garantând astfel acurateţea ridicată). Nivela este construită pe baza unui compensator electronic, elimina vibratiile si asigura o raza laser precisa pentru nivelare. Echipamentul este rezistent la apa si praf, respectand standardul IP66. In plus, capul rotativ este acoperit de un corp din sticla si carcasa este prevazuta cu manere pozitionate la andemana pentru manipularea in conditii de siguranta pana la pozitionarea lui pe trepied.

Alimentare inteligenta

Bateriile reincarcabile asigura ~ o saptamana de de lucru la o singura reincarcare (90 hrs). Bateriile pot fi cu usurinta inlocuite cu bateri conventionale alcaline unde durata de functionare va creste la 100H

Fabricat in Japonia, 5 ani garantie

Echipamentele de masura utilizate pe santiere sunt supuse unor mari teste de anduranta. Functionand in medii cu mult praf si pe un teren ‚deranjat’, inconjurate de utilaje grele ar trebui sa asigure o funcionare stabila pentru o masurare corecta. Drept urmare, noi Topcon, furnizand de aproape 80 de ani echipamente pentru masurare , calitatea produselor este pe primul loc. Pentru confirmarea acestei afirmații, poate fi dovedit prin faptul că toate nivelele laser rotative, inclusiv RL-200 2S sunt fabricate în Japonia, iar calitatea lor este garantată cu una dintre cele mai lungi de pe piata, perioada de garanție de 5 ani.

Pachetul include
nivela laser (RL-200 2S) 1 buc
senzor laser (LS-80L) 1 buc
suport senzor 1 buc
starowania la distanță (RC-400) (RL-200 2S) 1 buc
acumulator (sertar: BT-67Q, baterii: DB75C)
1 buc
încărcător (AD-13)
1 buc
cutie de transport
1 buc

 

Certificat de conformitate:

Înainte de vânzarea oricarui echipament nou, acesta este verificat și dacă este necesar, rectificat - clientul primește un certificat care atestă buna funcționare a echipamentului.

(NOTĂ: Certificatul este întocmit și eliberat de către singurul centru  service autorizat din Romania - TPI, în baza examinării de echipamente și procedurii necesare pentru a pregăti produsele Topcon pentru vânzare).

Garanția in service autorizat Topcon.

Garanție în Romania pentru o perioadă de 5 ani. Baza pentru respectarea garanției este de a avea certificatul de garanție original, emis de către distribuitorul exclusiv Topcon în Romania - TPI. Clienții primesc suport tehnic in problemele cu echipamentul atat in perioada garantiei cat si post-garantie.

Notă: Asigurați-vă cu distribuitorul dumneavoastră ca ați primit toate documentele, care sunt standard la toate produsele noi Topcon.

Specificaţii
Parametri tehnici
Sursa de lumina dioda laser (lumina rosie)
Precizie
±1,7 mm/50 m (7")
Repetabilitatea
0,85 mm/50 m
Distanta maxima
1100 m
Plan inclinat
±10% (pe X)/-5% la +25% (pe Y)
Clasa laser
3R
Gama de auto-nivelare
±5°
Viteza de rotatie a capului
300/600/900 rot/min
Sursa de alimentare
Acumulatori
Timp de functionare
100 ore (baterii alcaline), 90 ore. (acumulatori Ni-MH)
Clasa de protectie
IP66
Interval de temperatura de functionare
-20°C la +50°C
Dimensiuni
253 x 218 x 174 mm
Greutate
3,4 kg
Garanţie
5 ani