Topcon RL-200 1S – cele mai eficiente lasere rotative pentru nivelment de pe piata

Topcon RL-200 1S este un laser bazat pe modelul Topcon RL-200 2S. Este un instrument universal pentru construcții generale. Acesta poate fi folosit atât la lucrările din interiorul clădirilor precum și pe santierele mari de construcții pentru a efectua lucrări clasice de nivelare și pentru controlul utilajelor. Cu capacitatea de a înclina fasciculul laser într-o singură direcție, acest model este potrivit pentru orice lucrări de terasament (cum ar fi nivelarea terenurilor și lucrări de canalizare). Topcon RL-200 1S este caracterizat prin uşurinţa de utilizare, fiabilitate și durabilitate mare - toate caracteristicile care vă permit să facă munca mai precisă.
  • Precizie mare - fasciculul laser poate determină cu exactitate planul de referință și poate efectua nivelarea cu precizie fără precedent (7 "), reducând astfel consumul de materiale de construcţii.
  • Gamă mai extinsa de aplicaţii – poate lucra în spaţiu deschis, cu diametrul fasciculului laser de până la 1100 m, îmbunătăţeste calitatea procesului de nivelare şi creşte precizia.
  • Lucrul cu un plan înclinat - fasciculul laser poate fi înclinat într-o direcție în intervalul -5% și +25%, astfel că zona de determinare este realizată digital.
  • Un singur operator – citirea diferenţei de nivel se poate face printr-un senzor laser si o stadie.
  • Setările aparatului – se pot verifica şi schimba parametrii de funcţionare a aparatului cu ajutorul ecranului LCD, având un unghi mare de vizualizare putând fi vizibil chiar şi în ploaie / praf.
  • Funcţionează în toate condiţiile meteo – capul rotativ, cel mai important element al aparatului beneficiază de o extra-protecţie împotriva şocurilor mecanice la care poate fi supus , per ansamblu aparatul beneficiază de standardul IP66, permiţându-vă să îl utilizaţi în ploaie şi praf, condiţiile normale de pe şantier.
  • 5 ani garanţie şi servicii post-garanţie în service-ul TPI din Brasov.
Mai multe despre produs

Uşor, rapid şi precis – masuratori in teren

Laserul rotativ RL-200 1S  emite raza orizontală și planul generat poate fi înclinat într-una sau două direcții, în intervalul -5 până la +25%. Setările se fac digital de pe panoul de control  cu ecran (LCD) cât şi de la distanță cu ajutorul telecomenzii care funcţionează până la o distanţă de 300m. Turaţia capului rotativ poate fi schimbată (300/600/900 rot / min). Funcția mask vă permite să dezactivați raza laser, în intervalul specificat, care va preveni o suprapunere de fascicule laser atunci când se lucrează pe un șantier cu mai multe nivele laser.

Rază lungă, echipament fiabil

Tehnologia  'Topcon Long Range’ şi viteza mare de rotaţie a capului rotativ – asigură o raza lungă de acţiune până la 1100m. Un sistem revoluţionar de citire asigură o pecizie mare de lucru (7’’). Laserul este echipat cu diode moderne Topcon cu o concentrare mare a luminii. Acest ansamblu cu LED este capabil să emită o raza laser la o distanţă foarte mare, menţinând în acelasi timp, precizia milimietrică a fasciculului laser (la distanţă foarte mare, fasciculul rămâne foarte subţire, garantând astfel acurateţea ridicată). Nivela este construită pe baza unui compensator electronic, care elimină vibraţiile şi asigură o raza laser precisă pentru nivelare. Echipamentul este rezistent la apă şi praf, respectând standardul IP66. În plus, capul rotativ este acoperit de un corp din sticlă iar carcasa este prevazută cu manere poziţionate la andemână pentru manipularea în condiţii de siguranţă până la poziţionarea lui pe trepied.

Sistemul de alimentare

Bateriile reîncărcabile asigură aprox. o saptămână de lucru cu o singură încărcare (90 hrs). Bateriile pot fi cu uşurinţă înlocuite cu bateri alcaline convenţionale unde durata de funcţionare va creşte până la 100H

Fabricat in Japonia, 5 ani garanţie

Echipamentele de măsura utilizate pe şantiere sunt supuse unor mari teste de anduranţă. Funcţionând în medii cu mult praf şi pe un teren, înconjurate de utilaje grele echipamentul trebuie să asigure o funcţionare stabilă pentru o măsurare corectă. Drept urmare, Topcon, furnizând de aproape 80 de ani echipamente pentru măsurare, calitatea produselor este pe primul loc. Confirmarea acestei afirmații, poate fi dovedită prin faptul că toate nivelele laser rotative, inclusiv RL-200 1S sunt fabricate în Japonia, iar calitatea lor este garantată, oferind una dintre cele mai lungi perioade de garanție de pe piaţă şi anume de 5 ani.

Pachetul include
Nivelă laser (RL-200 2S) 1 buc
senzor laser (LS-80L) 
1 buc
suport senzor               
1 buc
telecomandă (RC-400) (RL-200 2S)                   
1 buc
acumulatori (Suport: BT-67Q, baterii: DB75C) 1 buc
încărcător (AD-13)
1 buc
cutie de transport 1 buc

 

Specificaţii
Parametrii tehnici
Sursa de lumina diodă laser (lumină rosie)
Precizie ±1,7 mm/50 m (7")
Repetabilitatea
0,85 mm/50 m
Distanţa maximă
1100 m
Plan inclinat
5% la +25% (pe o singură axă)
Clasa laser
3R
Auto-nivelare
±5°
Viteza de rotaţie a capului
300/600/900 rot/min
Sursa de alimentare
Acumulatori
Timp de funcţionare
100 ore (baterii alcaline), 90 ore. (acumulatori Ni-MH)
Clasa de protecţie
IP66
Temperatura de functionare
-20°C la +50°C
Dimensiuni
253 x 218 x 174 mm
Greutate 3,4 kg
Garanţie 5 ani