Topcon GR-5 - Noul receptor GNSS Topcon GR-5

Topcon este printre primii producători care au introdus tehnologia G3 de urmărire satelitară, care foloseşte în determinări reţelele satelitare GPS, GLONASS şi Galileo. Noua tehnologie Vanguar face parte integrantă şi din receptorul GR-5 acum, ce foloseşte semnalele satelitare ale reţelelor existente şi viitoare: GPS (USA), GLONASS (Russia), Galileo (Europe), Compass (China), QZSS (Japan), IRNSS (India).

Drept urmare, el este gata să lucreze în prezent și în viitor, când toate sistemele vor fi finalizate și pe deplin funcționale.

Modemul dual integrat, UHF radio şi GSM / GPRS, permite lucrul ca Rover în reţele de referinţă, utilizând corecţii ROMPOS, dar şi ca Bază într-o soluţie clasică RTK tip Bază - Rover. GR-5 este unul dintre puținele receptoare de pe piață, care are două baterii interne care pot fi înlocuite fără a opri receptorul, care să permită lucrul în teren mai mult de 14 ore.

Pe deplin protejat la praf şi umiditate excesivă, rezistent la şocuri puternice, receptorul este garantat pentru folosirea în cele mai grele condiţii de lucru.  • versatilitate - construit atât cu modem radio UHF cât şi GSM/GPRS intern, permite folosirea corecţiilor atât dintr-o reţea de referinţă, utilizând corecţii ROMPOS, dar şi de la propria staţie de Bază.
  • antenă nouă, cu tehnologie patentată FENCE - măsurători de acurateţe maximă în medii nefavorabile.
  • tehnologie inovatoare cu canale universale - receptorul nu are alocat un număr fix de canale, dar sistemelor ajustează în mod automat și în mod flexibil cuantumul acestora, în conformitate cu cererea actuală a reţelelor satelitare existente.
  • RTK și STATIC - înregistrarea de date statice pe carduri de memorie SD/ SDHC amovibile.
  • o zi întreagă de măsurători continue în teren - alimentare cu două baterii detaşabile Li-Ion
  • design modern şi rezistent - rezistent la intemperii şi şocuri, lucrează în toate condiţiile.
  • confortabil şi fără cabluri - carnetul de teren comunică uşor cu receptorul, prin conexiunea Bluetooth, fără cabluri pentru transfer, datele sunt direct copiate de pe memoria SD/SDHC detaşabilă, nefiind necesară conectarea receptorului la calculator.
Mai multe despre produs

Soluţiile tehnice inovatoare cum este folosirea canalelor universale şi a noii tehnologii tip FENCE pentru antenă, face din GR-5 una dintre cele mai avansate soluţii GNSS de pe piaţă, disponibilă în acest moment. Folosirea noii tehnologii FENCE în GR-5, face ca acesta să ofere determinari cu acurateţe chiar şi în cele mai grele medii de lucru. Combinația dintre algoritmii speciali și procesor de ultima generatie al receptorului reduce semnalele reflectate (multipath), asigurând în același timp recepționarea semnalelor slabe și prelucrarea lor exactă.

Cele mai cunoscute receptoare Topcon folosesc tehnologia patentată a canalelor universale, în care receptorului nu îi este atribuit un număr fix de canale, dar receptorul ajustează în mod automat și flexibil numărul canalelor folosite în conformitate cu cererea actuală a reţelelor satelitare existente.

Tehnologia avansată din GR-5 este asociată designului foarte durabil, rezistent la apă şi praf, la temperaturi scăzute sau la o cădere de la o înălțime de 2 metri.

Totul este completat de alimentarea eficientă a receptorului (2 baterii amovibile, Li-Ion) și două modemuri integrate, respectiv modem GSM și UHF. În concluzie, receptorul GR-5 poate utiliza atât corecţii de la  rețele de referință, precum și de la propria bază în configuraţia clasică RTK tip Bază-Rover.

Toate aceste avantaje, face ca receptorul GR-5 să fie cel mai avansat de pe piaţa de gen.

Receptorul Topcon GR-5 lucrează cu toate carnetele de teren Topcon ce operează cu Windows CE sau Mobile. Măsurătorile şi calculele fiind efectuate în teren de TopSURV software sau de noul şi performantul MAGNET software, în acelaşi mod cum o fac şi staţiile totale Windows.

Pachetul include

Configuraţie RTK recomandată:

Livrare către client, pregătire completă, suport tehnic după vânzare.

Receptor GR-5 1 buc
Controller FC-336 sau FC-250 sau FC-2600 1 buc
Jalon de carbon
1 buc
Suport de prindere controller 1 buc
Baterie Li-Ion 2 buc
Geantă rigidă de transport
1 buc
Software măsurători Magnet
1 buc
Program de birou 1 buc
încărcător
inc.
cablu alimentare
inc.
Card memorie SD 1 buc
Cititor SD card
1 buc
Card SIM date, GSM/GPRS
1 buc
CD cu instrucţiuni 1 buc

Verificarea echipamentelor
Înainte de vânzarea, toate echipamentele noi sunt verificate și, dacă este necesar, rectificate - clientul primește un certificat care atestă buna funcționare a echipamentului.

Notă: Se emite un certificat, în baza examinării echipamentelor conform procedurilor TOPCON.

Garantie service
Garanția 12 luni - baza pentru garanției este factura fiscală emisă de distribuitor / TPI. Se asigură suport tehnic atât in perioada de garanție cât si după expirarea acesteia.

Notă: Asigurați-vă cu distribuitorul dumneavoastră dacă ați primit documentele, care sunt standard pentru noile produse TOPCON.

Specificaţii
Specificaţii tehnice
Topcon GR-5
Semnale recepţionate
Număr de canale
226 canale universale
Semnale urmărite
GPS L1, L2, L2C, L5
GLONASS L1, L2, L5 
GALILEO GIOVE-A, GIOVE-B, COMPASS,
IRNSS, SBAS
Frecvenţă de măsurare
până la 100 Hz
Antenă internă, tehnologie Fence integrată
Acurateţe
RTK H: +/- 10 mm + 1 ppm
V: +/- 15 mm + 1 ppm
STATIC H: +/- 3 mm + 0,5 ppm
V: +/- 5 mm + 0,5 ppm
Comunicare
Modem GSM/GPRS
integrat, SIM card amovibil
Modem radio UHF integrat
Porturi Bluetooth, RS-232, USB
Formate de date şi memorie
Memorie
card memorie SD sau SDHC , detaşabil
Formate de date
TPS, RTMC, CMR, CMR+
Controller FC-250, FC-2600, FC-336
Alimentare
Baterie 2 x Li-Ion, amovibilă
Timp de operare
aprox. 13 ore
Rezistenţă
Temperatură de operare
-30°C +70°C (cu baterii interne -30°C +60°C)
Protecţie la factori de mediu
IP 66
Altele
Cameră încorporată
în controller FC-336, FC-2600
Busolă încorporată
nu
Telemetru integrat
nu
Garanţie
12 luni