Topcon DS - staţie totală motorizată "reflectorless"

Staţiile totale din seria DS sunt staţii totale motorizate şi în acelaş timp instrumente Topcon de măsurare "reflectorless" (fără prismă). Seria DS a fost inspirată de staţiile totale din soluţiile pentru un singur operator, staţii robotice Topcon PS. Acestea sunt dotate cu servo-motoare de mare fineţe, precum şi cu tehnologia inovatoare Xpointing, ce colimează rapid viza în centrul prismei. Calitatea Japoneză, dispozitivul EDM de măsurare fără reflector până la 1 km şi aplicaţia de măsurători MAGNET, face din această staţie totală soluţia ideală pentru cei mai exigenţi clienţi.

Staţiile totale DS pot fi rapid transformate în soluţii pentru un singur operator, cu costuri reduse, prin simpla achiziţionare a unui upgrade software şi a accesoriilor specifice, cum ar fi prisma la 360o şi carnetul de teren TESLA sau FC-336.
  • tehnologie Xpointing – cea mai inovatoare tehnologie de colimare automată a prismei, este de ajuns să orientaţi grosolan luneta către prismă, iar staţia DS va colima automat, ceea ce reduce semnificativ procesul de măsurare.
  • tehnologia TS Shield – o tehnologie inovatoare, care permite conectarea la distanta cu stația totală și de exemplu, încărcarea noilor versiuni software sau blocarea staţiei totale în caz de furt.
  • technologia LongLink – folosită în premieră, cu staţii totale, tehnologia Bluetooth cu rază de acoperire mare. Datorită acestei tehnologii, aveţi posibilitatea de a folosi suplimentar, un carnet de teren pe jalon chiar şi la o distanţă de 300m, pentru a colecta masurători sau a introduce descrierea exactă a punctelor colectate.
  • telemetru de precizie – folosit în dotarea staţiei OS, telemetrul este cel mai precis de pe piaţă.Ca urmare, atunci când se măsoară în condiții dificile (de exemplu printr-o plasă sau pe un colţ), suntem siguri că măsurarea se face corect.
  • software MAGNET – cea mai recentă aplicația cu care puteți lucra în sistem de informaţii de tip "Nor" (cloud). Acest lucru înseamnă că datele înregistrate în staţia totală pot fi uşor vizualizate şi de la birou, în acelaşi timp ...
  • rezistentă la apă – rezistenţă sporită la umiditate şi praf conform standardului IP65, ceea ce permite staţiei totale OS să fie utilizată în toate condiţiile meteorologice.
  • confort sporit – platformă de lucru sub Windows, cu afişaj color, senzitiv, tip LCD şi tastatură alfanumerică iluminată.
Mai multe despre produs

Topcon DS este cea mai nouă generaţie de staţii totale motorizate, ce vine în continuarea modelelor consacrate GPT-9000M şi QS-M, concepute pentru clienţi implicaţi în multe proiecte de execuţie. Tehnologia avansată a servo-motoarelor şi softul intuitiv,reduce considerabil timpii de execuţie a lucrarilor de trasare.Tehnologia Xpointing devine indispensabilă pentru măsurători, staţia totală fiind automat orientată în prismă. Astfel operatorul nu mai este nevoit sa vizeze  cu precizie, aceasta facându-se aproximativ către reflector, iar colimarea precisă fiind efectuată în mod automat de către staţia totală. Alte caracteristici cum ar fi, dispozitivul EDM de precizie pentru măsurare fără prismă la 1km, LED-urile pentru trasare, rezistenţa sporită la apă şi softul preinstalat MAGNET, fac din seria DS un succesor demn pentru seriile Topcon de staţii motorizate.

Pachetul include

Staţie totală DS 1 buc.
Încărcător (pentru două baterii) 1 buc.
Baterie Li-Ion 2 buc.
Pen, capac lunetă şi protecţie 1 buc.
Trusă 1 buc.
Cutie de transport 1 buc.
Memorie USB cu instrucţiuni şi ghid rapid
1 buc.

Verificarea echipamentelor
Înainte de vânzarea, toate echipamentele noi sunt verificate și, dacă este necesar, rectificate - clientul primește un certificat care atestă buna funcționare a echipamentului.

Notă: Se emite un certificat, în baza examinării echipamentelor conform procedurilor TOPCON.

Garantie service
Garanția 12 luni - baza pentru garanției este factura fiscală emisă de distribuitor / TPI. Se asigură suport tehnic atât in perioada de garanție cât si după expirarea acesteia.

Notă: Asigurați-vă cu distribuitorul dumneavoastră dacă ați primit documentele, care sunt standard pentru noile produse TOPCON.

Specificaţii
Specificaţii tehnice
Model DS-101AC DS-103AC DS-105AC
Lunetă
Diametru
45 mm; (EDM50 mm)
Mărire 30×
Câmp vizual 1°30'
Rezoluţie
2.5"
Focalizare minimă
1.3 m
Distanţă de măsurare
Măsurare fără reflector
1 000m
Măsurare cu o singură prismă condiţii admosferice
(vizibilitate la 40km)
6 000 m
Precizie măsurare fără prismă 2 mm + 2 ppm (0.3-200m)
Precizie măsurare cu prismă
1.5 mm + 2 ppm
Citire minimă mod fin 0.1mm la 1mm;
mod rapid: 1 mm;
mod urmărire: 10 mm
Timp de măsurare modul fin: 0.9 s;
modul rapid: 0.6 s; modul urmărire: 0.4 s
Unghi de măsurare
Citire absolută
H: două fețe; V: două fețe
Citire minimă
0.5”/1” 1”/5”
Precizie 1” 3” 5”
Rază de lucru şi viteză de urmărire
Viteza maximă de urmărire
15°/sec
Domeniul de căutare automată
+/-5°
Raza de urmărire prismă
până la 1 000 m
Raza de urmărire prismă      360° (A7) până la 600 m
Micrometru - Servomotoare
Viteză maximă
70°/sec (la 20°C)
Citire minimă/Precizie 1”
Număr de viteze 7
Compensator
Mod de lucru
biaxial
Tip cu lichid
Domeniu +/- 6'
Centrare optică
Vedere
-
Focalizare
de la 0.3 m la infinit
Mărire
3 x
Nivelă
Sensibilitate nivelă sferică 10' / 2 mm
Sensibilitate nivelă electronică 6' (cerc interior)
Condiţii de operare
Temperatură
- 20°C la +50°C
Protecţie apă şi praf
IP65
Afişaj
Afişaj
Ecran tactil color, 240x320 pixeli
Ecran
pe două feţe                                                                                 pe o faţă
Tastatură
25 taste iluminate
Altele
Sistem de operare Windows CE 6.0 / MAGNET FIELD
Memorie internă
500MB (+ memorie externă USB max. 8Gb)
Dimensiuni 207 (W) X 190 (D) X 372 (H) mm                               afişaj pe ambele părţi
Greutate 6.1 kg (cu baterie)
Cameră foto
Senzor -
Câmp vizual
-
Auto Focus
Gamă
-
Alimentare
Timp de funcţionare baterie Li-Ion : măsurare continuă unghiuri -
Timp de funcţionare baterie Li-Ion : măsurare continuă distanţe 2 x 5 ore
Timp de funcţionare baterie Li-Ion : timp mediu de lucru -
Timp de încărcare baterie
aprox. 5.5 ore