Nivelare 2D- sistem automat de nivelare

Sistemul de ghidare Nivel 25 cu un control laser Topcon este un sistem automat, cu precizie mare, astfel incat puteti pozitiona lama cu precizie milimetrica. Sistemul se poate instala pe cele mai simple si mai populare buldoexcavatoare sau incarcatoare frontale echipate cu lama pentru nivelare. Elementul principal al sistemului este special conceput pentru nivelare. Pozitia lamei este controlata prin intermediul panoului de control din cabina, a senzorilor laser si a valvelor hidraulice, avand ca referinta planul generat de laserul rotativ. Sistemul este conceput sa lucreze automat, fara a fi necesara interventia operatorului - lama va lucra la inaltimea si inclinatia (definita de laserul rotativ) setate. Acuratetea foarte mare (precizie milimetrica), performantele foarte bune si o instalare usoara fac din acest sistem Topcon, o optiune foarte eficienta pentru firmele care pregatesc suprafete pentru realizarea de drumuri, asfaltari si diverse constructii. • Rapiditate mare - timpul de lucru poate fi scurtat cu pana la 80%- utilajul poate lucra o suprafata mai mare intr-un timp mai scurt
 • Performante mult mai bune - dupa montarea sistemulu,i utilajul poate lucra suprafete de peste 4000 m² pe zi
 • Precizie mare de nivelare - suprafata rezultata este asa de buna incat se poate pava direct pe aceasta (utilajul lucreaza cu precizie milimetrica)
 • Economisiti timp si bani - o precizie de lucru mai mare se traduce printr-o cantitate mai mica de material folosita pentru nivelarea imperfectiunilor, rapiditatea in lucru inseamna profit (mai putine ore de lucru, mai putine schimburi, etc.)
 • Echipamentele s-au dovedit a fi rezistente in timp - componentele sistemului sunt de mare calitate si sunt foarte rezistente la conditii grele de utilizare
 • Control precis al muncii efetuate si asupra meterialului utilizat
 • Usor de utilizat
 • Posibiliatea de a muta majoritatea componentelor pe alt utilaj
 • Reducerea riscului de erori umane
 • Mai putine masuratori pentru orientare si verificare (munca poate fi monitorizată în orice moment, fără a părăsi cabina)
 • Facilitarea operatorului - chiar si operatorii cu un nivel scazut de experienta pot executa lucrari dificile sau sa lucreze mai repede
 • Utilizare sigura si indelungata - sprijin tehnic gratuit in garantie si postgarantie, oriunde in tara
Elementele sistemului

Sistemul Leveller Nivel 25 de control automat 2D este compus dintr-o baza de referinta - laser rotativ (4) pentru generarea planului de referinta- si componentele instalate pe utilaj.

Acestea sunt:

1. lama montata in fata utilajului
2. senzori laser
3. panoul de comanda (calculator)

Caracteristici

Sistemul de control automat Nivel 25, cu control laser 2D, lucreaza similar cu sistemele automate 2D pentru controlul buldozerului sau al grederului. Planul generat de laserul rotativ instalat pe santier constituie referinta sistemului (planul poate fi orizontal sau inclinat in una sau doua axe). Pe lama sunt montati, pe brate, senzorii laser. Acestia receptioneaza si sesizeaza diferenta de nivel dintre suprafata de lucru si planul de referinta al laserului. Pe baza acestor informatii, panoul de control (calculatorul) calculeaza inaltimea corecta a lamei si prin intermediul sistemului electric si hidraulic corecteaza automat pozitia lamei.

Sistemul electronic de control automat furnizeaza o precizie foarte mare de nivelare. Nu este loc de erori umane. Acest sistem va permite sa lucrati rapid si cu mare acuratete suprafete cum ar fi: terenuri de sport, parcari mari si constructii industriale.

In comparatie cu metodele traditionale, sistemul de control laser poate mari viteza de lucru de cel mult 5 ori. Toate componentele sunt solide, rezistente si durabile, astfel incat pot fi utilizate ani la rand. Sistemul in sine este usor de folosit si nu pune probleme de utilizare nici macar operatorilor fara experienta. Panoul de control afiseaza permanent parametrii de lucru, cum ar fi cota sau inclinatia.

De retinut

Cerintele sistemului sunt foarte scazute:

Sistemul Nivel Leveller 25 poate fi instalat pe cele mai simple si mai populare utilaje, cum ar fi buldoexcavatoare sau incarcatoare frontale echipate cu lama de nivelare.  Sistemul este foarte versatil si in acelasi timp ofera beneficii foarte atractive, interesul pentru astfel de echipamente fiind in crestere.

Recuperarea rapida a investitiei: lucrati de 5 ori mai rapid si in plus reduceti costurile materialelor folosite

Acuratetea mare de nivelare inseamna reducerea  semnificativa a cantitatii de material folosita. Avand in vedere ca suprafetele sunt obtinute cu precizie milimetrica, sunt necesare mai putine materiale.

Aplicații tipice
 • Lucrari de drumuri
 • Constructia de santiere, hale, locuri de joaca, parcari
 • Nivelarea terenului
 • Pregatirea suprafetelor pentru pavare