Faro Focus 3D - mic, ușor, intuitiv

Faro Focus 3D este un echipament rapid de scanare 3D, care poate crea nori de puncte de mare acuratețe la obiectivele de interes. El poate reproduce chiar și cele mai complexe obiecte industriale sau arhitecturale. Camera digitală încorporată poate oferi o documentație completă. Caracteristicile inovatoare și performanțele de neegalat reduc costurile și măresc randamentul muncii de colectare de date. Scanarea cu laser este cea mai eficientă metodă pentru crearea de documentații tridimensionale pentru săpături, clădiri industriale și istorice, fațade, rețele de utilități sau orice obiect complex. 

 • precis si rapid – un echipament de măsurare revoluționar care vă permite să creați un nor de puncte de acuratețe mare în doar câteva minute
 • eficient – măsurarea unui punct cu o stație totală poate dura cel puțin o secundă, cu scanerul FARO se pot achiziționa până la un milion de puncte într-o secundă. Cu ajutorul software-ul SCENE se poate prelua și filtra automat punctele colectate, asigurându-se un nivel ridicat de calitate.
 • mic și compact are 240x200x100 mm și cântărește 5 kg. Este cel mai mic scanner 3D construit vreodată.
 • managementul datelor – toate datele sunt stocate pe memoria amovibilă SD, care permite transferul sigur si ușor pe un alt echipament. Software-ul SCENE WebShare să partajați în mod automat scanarea pe rețea.
 • baterie de mare performanță – bateria integrată Li-Ion poate asigură până la cinci ore de funcționare.

 

Mai multe despre produs

Cum funcționează scanner-ul

Distanță
Scannerul utilizează un fascicul laser care se reflectă de obiectul măsurat înapoi la scanner.  Distanța este determinată pe baza diferenței dintre faza razei reflectate și faza razei trimise.

Unghiul vertical
O oglindă reflectă fasciculul laser în plan vertical. Unghiul oglinzii este corelat cu informațiile despre distanța măsurată pentru obținerea automată a coordonatelor..

Unghiul orizontal
Scanerul se rotește 360 de grade pe orizontală. Citirea unghiului este corelată cu informațiile despre distanța măsurată pentru obținerea automată a coordonatelor.

Calculul coordonatelor spațiale
Parametrii obținuți distanta, unghi vertical și orizontal, poziția (delta, alfa, beta), sunt utilizați pentru obținerea coordonatelor carteziene (x, y, z)

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Măsurarea optică
Sistem laser inteligent permite măsurători de distanțe mari, cu o precizie de ±2 mm.

Rezoluție
Se pot achiziționa până la un milion de puncte pe secundă, și software permite crearea și utilizarea de imagini formate din sute de milioane de puncte.

Interval
Scanner-ul are o rază de acțiune de 120 de metri (330 de metri pentru modelul FARO FOCUS 3D 330), putând fi utilizat atât in interiorul clădirilor cât și în exterior. Se poate măsura orice obiect aflat la o distanță minimă de 60 de centimetri de scanner.

Mobilitate
Cu o greutate de 5 kg, scannerul este ușor de transportat. Bateria internă permite cinci ore timp de funcționare continuă.

Pachetul include

Configurația recomandată include:
livrarea echipamentului, instruire, precum și suport tehnic post-vânzare

 • scanner Faro Focus 3D 1 buc
 • memorie SD 32GB 1 buc
 • adaptor SD USB 1 buc
 • încărcător scanner 220v 1 buc
 • baterie 1 buc
 • ochelari de protecție (de nuanță verde) 1 buc
 • sfere de referință cu prindere magnetică 5 buc
 • trepied 1 buc

Verificarea echipamentelor
Înainte de vânzarea, toate echipamentele noi sunt verificate și, dacă este necesar, rectificate - clientul primește un certificat care atestă buna funcționare a echipamentului.

Garantie service
Garanția - baza pentru garanției este factura fiscală emisă de distribuitor / TPI. Se asigură suport tehnic atât in perioada de garanție cât si după expirarea acesteia.

Specificaţii
Parametri tehnici
Telemetru
Gama Faro Focus 3D 120 0,6 m - 120 m, in interior sau exetrior, in condiții de luminozitate scazută, pe suprafață de refelxie de 90%
Viteza de măsurare 122 000/ 244 000 / 488 000 / ~1 000 000 pct./s
Acuratețea +/- 2 mm
Camera digitală
Rezoluție Până la 70 megapixeli
Reglarea contrast/luminozitate automată
Oglindă
Interval de vizibilitate pe verticală 305°
Interval de vizibilitate pe orizonatlă 360°
Rezoluție pe verticală 0,009° (40.960 pixeli 3D la 360°)
Rezoluție pe orizontală 0,009° (40.960 pixeli 3D la 360°)
Viteza de rotatie 5,820 rot./min sau 97 Hz
Laser
Putere laser (unda continuă, Ø) 20 mW (laser klasy 3R)
Lungime de undă 905 nm
Fascicul de divergentă dimensiunea standard 0,16 miliradiani (0,009°)
Diametru fascicul la ieșire 3,8 mm (circular)
Management scaner
Suport date SD, SDHC™, SDXC™; până la 32 GB
Control ecran tactil