Sisteme de ghidare pentru excavatoare

Tractorul cu senile este un utilaj specific santierelor folosit pentru excavatii, demolarea cladirilor si chiar pentru nivelarea precisa a suprafetelor. Toate componentele in miscare trebuie bine determinate iar acest lucru se face cu ajutorul senzorilor de mare precizie, care citesc inclinatia elementelor. Acesti senzori sunt montati in pozitii sigure de pe cupa, primul brat, al doilea brat si sasiul excavatorului. Pentru automatizarea excavatoarelor, Topcon ofera atat solutii 2D cat si 3D.

Cu ajutorul sistemelor Topcon pentru excavatoare, lucrarile sunt executate mai rapid si cu o precizie mai mare si astfel se face economie de timp, de materiale si de bani. Aceasta afirmatie este valabila in general pentru constructia de drumuri, lucrari de taluzare, sapaturi sub apa sau alte operatii. Nu numai ca ajuta operatorul pentru a realiza mai usor suprafetele dorite dar conduce si la o planificare logistica mai corecta.

Toate sistemele Topcon de control al utilajelor ofera posibilitatea de a fi upgradate. Mai mult decat atat, toate sistemele Topcon 3D utilizeaza acelasi soft. Excavatoarele, buldozerele, grederele, buldo-excavatoarele, masinile de asfaltat si chiar si echipamentele folosite de topografi, toate folosesc aceeasi interfata intuitiva.