Sisteme pentru agricultura de precizie

Începând cu cel mai simplu sistem bazat pe indicatorul cu LED-uri şi terminând cu cele mai avansate sisteme automate de ghidare TPAS (Topcon Precision Agricultural Systems) sistemele TOPCON sunt proiectate pentru a creşte productivitatea şi a reduce costurile. Soluțiile oferite de Topcon îmbină ușurința în operare cu performanţe ridicate în exploatare, precum şi un control deplin al operatorului asupra modului de lucru. Sistemele sunt concepute să fie uşor mutate de pe un utilaj pe altul pentru diferite tipuri de maşini şi utilaje agricole.

Sistemele Topcon permit adaptarea ulterioară la versiuni mai performante şi lasă posibilitatea de configurare hardware după dorinţele prezente şi viitoare ale utilizatorului. Tehnologia prin satelit Topcon permite vizualizarea tuturor constelaţiilor satelitare existente şi viitoare precum şi îmbunătăţirea acurateţei de poziţionare prin mărirea ratei de recepţie de la 10Hz pe secundă (de exemplu, 10 măsurători pe secundă) până la 20 Hz, precum şi o stabilitate în poziţionare.

Toate acestea asigură o posibilitatea de lucru de 24 ore pe zi, respectiv 7 zile pe săptămână de muncă neîntreruptă.
Sistemele Topcon permit alegerea preciziei de lucru în funcţie de operaţiile dorite, cum ar fi corecţii WASS/EGNOS cu o precizie de +/- 20cm, precizie de +/-5, cm folosind sistemul de corecții OmniSTAR, până la cel mai înalt nivel de precizie -  max. 2 cm - pentru corecţiile RTK primite de la baze proprii, reţele locale TPI, respectiv sistemul național Rompos.

Sisteme manuale de ghidare

 

Sisteme automate