X22- sistem 2D pentru excavator cu senzori fara

Topcon X22 este un sistem de control pentru excavatoare usor de utilizat, care asigura un control constant  asupra adancimii de excavare si asupra formei zonei excavate. Sistemul asigura precizie mare, in timp ce utilajul lucreaza in conditii grele, componentele sistemului pozitionate pe utilaj, fiind rezistente la intemperii. Comunicarea dintre  senzori si unitatea de control (calculatorul) se realizeaza Wi-Fi (fara fir). Aceasta solutie vine in sprijinul utilizatorului cu o instalare usoara si rapida si o operare fara erori a sistemului (in comparatie cu sistemele care au senzori cu fir, unde pot aparea in timp defectiuni ale cablurilor sau contacte defectuase ale mufelor de conectare).  Intregul pachet este gestionat de un calculator care dispune de o interfata intuitiva, de un ecran tactil practic, cu o grafica prietenoasa, pentru a afisa operatorului informatiile necesare.

 • Un flux de lucru mai rapid, mai intuitiv, productivitate marita- operatorul poate face mai mult intr-un timp mai scurt
 • Creste acuratetea de lucru (chiar si la excavarea in panta)
 • Controlul muncii si al materialului excavat - chiar si cand nu se poate vedea cantitatea de material excavata (de exemplu noaptea)
 • Economie la costul materialelor rezultata in urma unei excavari precise
 • Economie de timp- nu este nevoie de a parcurge cantitati inutile de material
 • Rapiditate mare indiferent de suprafata de excavare
 • Reducerea riscului de erori umane
 • Mai putine masuratori intermediare, reducerea timpului necesar pentru control (adancimea de sapare poate fi controlata fara a parasi cabina)
 • Usor de montat si demontat, conexiune fara fir
Elementele sistemului
1. Senzor de inclinatie

2. Panoul de control

3. Brat cu senzor busola

4. Senzor pentru inaltimea cupei (optional)

Pachetul include:
 • 4 senzori de inclinatie (inclusiv unul cu functia de receptie a semnalului de la laserul rotativ), incarcator
 • unitatea de control (calculatorul)
 • cutie de transport
 • optional se mai pot achizitiona: senzorul laser pentru inaltimea cupei si laser rotativ Topcon
Caracteristici

Caracteristici ale principiul de functionare - Bucurati-va de facilitatile pe care vi le ofera sistemul de control- creste eficienta de lucru

Sistemul pentru excavator Topcon 2D creste eficienta si acuratetea de excavare. Sistemul determina pozitia bratelor, pe baza informatiilor primite de la senzorii de inclinatie.  Aceste informatii sunt transmise catre panoul de control (calculatorul) din cabina unde sunt afisate pozitia cupei si geometria bratelor, operatorul putand astfel sa controleze adancimea de excavare. In plus, sistemul Topcon X22 este echipat cu un senzor giroscopic (busola) care controleaza rotatia utilajului (cand se lucreaza pe suprafete denivelate, excavari de suprafete cu declivitate) si cu un  senzor laser pentru controlul precis al nivelului cupei, nivel determinat de raza de referinta a laserului rotativ.

Sistemul de ghidare Topcon X22 va permite sa realizati rapid si eficient lucrari de excavare, fara a fi nevoie de operatii complexe de control.

 

Precizie in excavarea suprafetelor inclinate

Topcon X22 va permite sa controlati adancimea dar si forma zonei excavate. Acest lucru se realizeaza prin setarea cupei excavatorului intr-un punct cu inaltima stabilita si calibrarea liniei de orientare in functie de geometria santului. Pentru a mari precizia de lucru sistemul este echipat cu cu un senzor special, capabil sa receptioneze semnalul laser. In acest caz raza laserului rotativ determina linia de referinta a bratelor. Acest lucru este necesar pentru acest tip de lucrari, cum ar fi excavarea pentru santuri de apa si canalizare.

In plus, sistemul Topcon X22 este echipat cu o busola care reactioneaza la rotirea utilajului, oferind control pentru o zona de lucru mai larga (unde utilajul trebuie sa mentina suprafata de lucru in timp ce se roteste).

De retinut

Practic, usor si la indemana

Topcon X22 o solutie inovatoare pentru sistemele de control al utilajelor. Poate fi instalat de catre utilizator, iar calibrarea si utilizarea nu cauzeaza probleme majore (nu sunt necesare calificari speciale). Folosind un sistem practic de fixare al senzorilor, sistemul este usor de demontat si montat, operatie care dureaza numai cateva minute. Daca la aceste avantaje mai adaugam si pretul atractiv, obtinem o solutie foarte practica - performante semnificativ mai bune ale excavatorului (recuperarea rapida a investitiei).

Aplicații tipice
Excavari, lucrari pentru retele de apa si canalizare, constructia de drumuri, modelarea terenului.